Ilse van Bladel

Vitaliteitscoaching

Wat voedt jou en wat kost jou energie?

Kamp je met (chronische) gezondheidsklachten? Heb je last van vermoeidheid, een burn-out of ervaar je overmatige stress? Vanuit de orthomoleculaire epigenetische geneeskunde en Klinische Psycho Neuro Immunologie (KPNI) zijn er veel mogelijkheden om lichamelijke en geestelijke klachten aan te pakken. Hierbij kijken we naar specifieke aspecten in jouw leven die jou kunnen helpen bij je gezondheid en vitaliteit. De aanpak is voor iedereen anders, afgestemd op jouw unieke situatie en bestaat uit voedings-, suppletie-, leefstijl- en beweegadvies.

Verstoorde lichaamsprocessen identificeren

In orthomoleculaire geneeskunde en KPNI kijken we naar verstoorde lichaamsprocessen die ten grondslag liggen aan klachten. Er zijn veel factoren die bepalen of je gezond blijft of ziek wordt. Helaas hebben we daar nooit garanties in. Het functioneren van je lichaam hangt samen met je individuele biochemie, genafwijkingen, de vitamine-, mineralen-, aminozuren- en vetzurenstatus, stressfactoren, beweging en rust, kwaliteit van je slaap, belasting door toxines in pesticiden, schoonmaakmiddelen en cosmetica, gebruik van medicatie, ontstekingsbevorderende voedingskeuzes…. et cetera. Deze lijst is helaas nog niet volledig. De schadelijke invloeden bouwen in de loop van de jaren op en beginnen al bij de gezondheid van je ouders die op hun beurt weer zaken aan je doorgeven.

Individueel behandelplan

Gelukkig kun je ook veel doen. Samen onderzoeken we als het ware de film van jouw leven om tot een beter begrip te komen van jouw huidige situatie. Wat zijn hierin de grootste verstoorders en welk effect hebben deze op jouw lichaam? Om tot een goede diagnose en behandelaanpak te komen, kan het nodig zijn om aanvullend onderzoek te doen, zoals bloed-, urine-, ontlasting-, speekseltesten, bloedglucose- en bloeddrukmetingen. Dit resulteert in een individueel behandelplan dat bestaat uit voor jou passende voeding, suppletie, beweging en leefstijladvies.

Orthomoleculaire en KPNI-therapie kan onder meer worden ingezet bij:

 • Vermoeidheid en burn-out
 • Allergieën en voedingsintoleranties
 • Verstoorde spijsvertering en darmklachten
 • Blaasontsteking en vaginale klachten
 • Herstel na ziekte
 • Hart- en vaatziektes
 • Hoog cholesterol
 • Huidproblemen
 • Hormonale klachten
 • Ontgiften
 • Afvallen en metabool syndroom
 • Diabetes type 2
 • Ondersteuning bij zwangerschap of kinderwens
 • Ondersteuning voor top- of intensieve sporters

Staat je klacht er niet bij, neem dan contact met me op om te bespreken of ik iets voor je kan betekenen.

In enkele sessies kun je zelf verder

Voor een gedegen behandeltraject kun je, afhankelijk van de klachten, uitgaan van enkele sessies gedurende een aantal maanden tijd. En soms kan ik je in een los consult adviseren. Als ik je niet kan helpen, dan verwijs ik je graag door.

Vergoeding? Vraag je verzekeraar

Ben je aanvullend verzekerd én vergoedt je verzekering orthomoleculaire therapie? Dan worden je consulten deels vergoed. Vraag dit na bij je verzekeraar.

Meer lezen over orthomoleculaire therapie en KPNI »

Ilse werkt samen met

Burnout Preventie & Begeleiding (BPB)

Ik ben als vitaliteitscoach verbonden aan BPB. Vanuit een multidisciplinaire aanpak begeleiden we je naar een duurzaam herstel vanuit een burn-out, of streven we ernaar dat je niet in een burn-out terecht komt. Multidisciplinair betekent dat er een team voor je klaar staat met een mental coach, een coach die je fysiek ondersteunt en bijvoorbeeld een massage- of haptotherapeut. Het team wordt samengesteld op jouw behoefte. BPB focust op positieve werkenergie.

Lees de visie van BPB op stress »