Ilse van Bladel

Disclaimer

Deze website is van informatieve aard. Er is grote zorg besteed aan de juistheid en volledigheid van de informatie. Aan de inhoud van de website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Ilse van Bladel is niet aansprakelijk voor schade die direct of indirect is ontstaan door de informatie op deze website of via verwijzingen naar andere websites.

De informatie op deze website is bedoeld voor mensen die zich in algemene zin verder wensen te verdiepen in gezondheid en zaken die kunnen bijdragen aan gezondheid en vitaliteit. De informatie is geen persoonlijk behandelplan. Vraag voor een passende behandeling, afgestemd op je individuele situatie waarbij altijd unieke factoren een rol spelen, advies van een therapeut of arts die lid is van een erkende beroepsvereniging, zoals de MBOG.

Orthomoleculaire therapie is geen reguliere geneeskunde, maar leefstijlgeneeskunde. In de orthomoleculaire therapie wordt gekeken naar de effecten van bepaalde voedingsstoffen op het menselijk lichaam. Het gaat hier om voedingsstoffen, niet om geneesmiddelen.

Een voedings-, suppletie en leefstijladvies van een orthomoleculair therapeut, zoals Ilse van Bladel, neemt niet de plaats in van regulier medisch advies of een reguliere specialistische medische behandeling. Raadpleeg bij ziekte of gezondheidsklachten altijd eerst je huisarts of, indien van toepassing, je medisch specialist.

Gebruik supplementen en natuurlijke middelen onder begeleiding van een erkend therapeut of arts. Net zoals bij reguliere medicatie, kunnen supplementen en natuurlijke middelen bij ondeskundig gebruik schade aan het lichaam veroorzaken. 

Voor meer informatie over de orthomoleculaire therapie, zie de website van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Dit is de beroepsvereniging van orthomoleculair therapeuten.