
Voor het vakblad Voedingsgeneeskunde schreef ik over de risico’s van een hoge inname van fructose.
De consumptie van fructose is de afgelopen veertig jaar drastisch toegenomen. Nu is fructose al sinds jaar en dag een basiscomponent van onze voeding, omdat het in fruit en bepaalde groenten zit. Lange tijd werd fructose dan ook als neutrale, gezonde zoetstof beschouwd.
Omdat fructose zeer zoet is, wordt de industriële vorm tegenwoordig veel gebruikt in frisdranken, vruchtensappen, zuivel, koek, snoep en gebak. Vooral kinderen en jongeren krijgen dus ongemerkt veel fructose binnen. Dit heeft echter een ernstige keerzijde.

Ilse van Bladel
Copywriter health | Integrative & business coach
Contact
Ilse van Bladel | Capuchin
Nina Simonestraat 114
6541 EC Nijmegen
Tel: 06 288 26 300
E-mail: ilsevanbladel@me.com
KvK-nummer 34269014
Btw-id NL001734841B12
Categorieën
Nieuwsbrief
Meld je aan voor updates.